Waarom?

Waarom krijg ik, welke instantie ik ook bel, ‘om mij beter van dienst te zijn’ een keuze menu waar ik niet om vraag, nooit de juiste keuzemogelijkheid en zijn altijd ‘al onze medewerkers in gesprek’?

Waarom ding ik om de kleinste aanleiding een paar euro’s af op een willekeurige markt, maar betaal ik inmiddels als een mak schaap meer dan een ton aan premies voor de ziektekosten van mijn gezinsleden, terwijl ik diezelfde IZA niet eens meer kàn bellen?

Wat gebeurt er met onze economie, nu we allemaal gaan voor dezelfde laagste prijs, geen enkele internetaanbieder dus meer winst maakt en de reguliere handel langzaam ophoudt te bestaan?

Waarom eisen we van producenten dat ze duurzaam en humaan produceren, terwijl we zelf vooral online kopen om in soms 40 % van de gevallen deze weer te weer retourneren?

Waarom vertelt toch iedereen die het goed met ons voorheeft dat we duurzamer moeten reizen, maar is zeker één op de 10 condensstrepen die je in de lucht ziet veroorzaakt door diezelfde mensen, vliegend van het ene congres over smart mobility naar het andere?

Waarom scheid ik mijn afval en durf ik al geen vuurtje meer te maken terwijl Polen met zijn systematisch ‘per ongeluk in brand gestoken’ afvalbergen en falend milieutoezicht de grootste vuilverbrander van Europa is geworden?

‘Gezond stedelijk leven’ noemen we het in de stad waar ik voor werk, als we straks met 25% meer mensen op het zelfde oppervlak wonen. Hoe ziet dat er uit en voor wie doen we dat eigenlijk?

Waarom is het toch gemakkelijker en voordeliger om antidepressiva te krijgen dan om er mee te stoppen?

Waarom wordt je met vergoedingen voor medicijnen en behandelingen vaak beloond voor ongezond gedrag, maar stuit je op onwil en hoge kosten als je lekker gezond bezig bent en een gezondheidsverklaring voor een hardloopwedstrijd nodig hebt?

Waarom ben je meteen een rechtsradicaal als je vraagtekens zet bij de de hoofddoek van moslimvrouwen, omdat die hoofddoek sympathie uitdrukt met een geloof dat vrouwen in een ondergeschikte positie plaatst?

Waarom heb je recht op 12 jaar partneralimentatie als je kinderen al lang en breed het huis uit zijn?

De Filipijnse president Duerte dwingt een zoen af, Rutte schuttert met een koffie, Trump trekt zich plotseling terug na de slotverklaring van de G7. Is er soms een wedstrijd in het WhatsAppgroepje van regeringsleiders wie met een prank de meeste publiciteit weet te scoren?

Zijn we nou allemaal zo dom of ben ik de enige die het niet snapt?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *